MENU

Vastgoed aan kust interessant?

Vastgoed aan kust interessant? Dit moet u weten

Uw spaargeld brengt niets op en de leningen zijn nog steeds goedkoop. U overweegt als slimme belegger dan ook om vastgoed aan te kopen. Maar is het (nog) interessant om te investeren in vastgoed aan de Belgische kust? Na het lezen van dit artikel weet u er alles over.  

vastgoed aan Belgische kust

Vastgoed enorm populair bij beleggers

U bent niet de enige die zijn heil zoekt in vastgoed: 2017 was een recordjaar met maar liefst 329.000 vastgoedaankopen in België. Ook 2018 stevent op torenhoge verkoopcijfers af.

De huidige lage intrestvoeten zijn de ideale voedingsbodem voor vastgoedbeleggingen: slecht voor uw spaargeld, goed om te lenen voor uw aankoop van onroerend goed. Ook het economische klimaat is erg gunstig met 1,8 % groei en de laagste werkloosheidscijfers in meer dan vijftien jaar.

Investeren in vastgoed aan zee klinkt dan als muziek in de oren. Of is het verleidelijke sirenenzang?

Waardevastheid vastgoed en huurrendement overtuigen

De grote troef van vastgoed is uiteraard de waardevastheid: vastgoed als rots in de branding. Dat blijkt ook uit de cijfers: de prijsstijging van vastgoed (2,5 % in 2017) houdt minstens gelijke tred met de inflatie (2,1 %).

Een ‘crash’ van de vastgoedmarkt –zoals sommige onheilsprofeten voorspelden- is niet aan de orde. Ook al is vastgoed niet meer echt goedkoop te noemen, toch is er bij ons geen ernstige overwaardering, aldus deskundigen. De verhouding tussen de vastgoedprijzen en ons inkomen is bovendien verbeterd. De experten van De Tijd voorzien een waardestijging voor vastgoed van bijna 2% en een dalende inflatie.

Naast de meerwaarde zijn het vooral de huuropbrengsten die kandidaat-investeerders overstag doen gaan voor vastgoed. De huurmarkt zit sowieso in de lift, vooral in Vlaanderen. Waarom specifiek vastgoed aan de kust opnieuw hoge toppen scheert, komt u hieronder te weten.

vastgoed aan Belgische kust

Zonnige vooruitzichten voor vastgoed aan zee

Vastgoed is populair, dat is duidelijk. En vastgoed aan de kust? Maar liefst één op twintig aankopen in België betreft vastgoed aan de zee (notarisbarometer).

Wist u dat het aantal vastgoedaankopen aan de Belgische kust met een duizelingwekkende 30 % steeg in de afgelopen vijf jaar?

·        Kust favoriet van jong en oud

Een stek aan zee valt in de smaak, zowel als vaste verblijfplaats, tweede verblijf en/of als investering. Voor een tweede verblijf is de kust zelfs de meest populaire locatie. Heerlijk herbronnen aan “ ’t zeetje”. In een onzeker internationaal klimaat kiest de Belg bovendien volop voor vakantie in eigen land. Wonen aan zee betekent dan weer een permanent vakantiegevoel.

De kust zal nog aan populariteit winnen dankzij de vergrijzing. Maar we merken ook een verjonging aan de kust: zes op tien kopers zijn jonger dan zestig. Een frisse combinatie van generaties dus, die graag genieten van de rust en natuur. Trendy beachbars, winkels open op zondag, Beaufort en andere culturele en sportieve initiatieven vullen het perfecte plaatje aan.

Mogelijkheden zat aan zee, en dat allemaal binnen handbereik. Trendwatchers voorspelden het al:

·        Levenskwaliteit primeert

De populariteit van een verblijf aan zee past perfect binnen de massale keuze voor levenskwaliteit. Meerdere, kortere trips per jaar dichtbij huis geven de nodige ontspanning. Vrije tijd en genieten worden belangrijker dan één grote, moeilijk te onderhouden villa.

Is “het zeetje” ook iets voor uw eigen investering in vastgoed? LC CONSULT onderzocht het samen met andere experts. Onze tips krijgt u er gratis bij.

Goed om weten: hoger huurrendement

We vallen graag met de deur in huis: het huurrendement van een appartement bedroeg vorig jaar gemiddeld 3,3 %, terwijl een woning 2,8 % huurrendement opbrengt.

Belangrijk om te weten is dat vooral instapklare appartementen, zonder renovatiekosten, in trek zijn bij zowel kopers als huurders. Verouderde appartementen aan de kust raakt men amper aan de straatstenen kwijt. Eigenaars en huurders willen comfort. Dankzij nieuwbouw vermijdt de investeerder renovatiekosten en is hij/zij zeker van snel huurrendement.

Wat we te weten kwamen over de locatie van het ideale vastgoed aan de kust zal u misschien verrassen.

Concrete vastgoedtips:

1.    De Haan als snelste stijger

De vastgoedprijzen stijgen snel aan de kust. Charmant De Haan staat met stip op 1 als locatie waar de appartementen nog steeds budgettair haalbaar zijn (denk aan Wenduine), maar waar tegelijkertijd de prijzen het meest in de lift zitten ( 17,9 % in 2017) in vergelijking met de andere kustgemeenten. Een opkomende en nog betaalbare deelgemeente zoals Wenduine biedt mooie vooruitzichten.

2.    Slim investeren: nieuwbouw maar niet op de dijk

Ervaren beleggers richten zich nu op locaties op wandelafstand van de dijk. Een appartement op de zeedijk zelf is natuurlijk heerlijk, maar ook erg duur. Voor frontaal zeezicht moet u diep in uw buidel tasten en zeker 25 % meer betalen.

Een nieuwbouw appartement wat verder van de dijk gelegen is tegelijkertijd comfortabel en betaalbaar, ook voor huurders.

Geïnteresseerd in een instapklaar project van een ervaren vastgoedontwikkelaar, al dan niet aan de kust? Graag wat meer informatie?

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP.

ERVAAR DE PERSOONLIJKE SERVICE EN HET PROFESSIONELE ADVIES VAN LC CONSULT.

 

Interesse in dit project?

Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

+32 473 32 64 64
Contacteer ons

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet en contacteer ons vrijblijvend voor meer info

* verplichte velden